fbpx

Julio Melio

Home / Julio Melio

Julio Melio

(Fingerstyle) gitarist

Julio Melio (1997) is een (fingerstyle) gitarist en treedt regelmatig op met bijvoorbeeld de pop/folk band Letters en gitarist Sifra Tempelman, maar ook solo.

Fingerstyle is een bepaalde stijl om gitaar te spelen waarbij de bas, de melodie en de akkoorden tegelijkertijd op 1 gitaar te horen zijn. Door de klassieke opleiding en de deelname aan veel muzikale projecten (bijvoorbeeld de musical ‘Zorro’) is Julio’s muziekstijl echter veel breder. Grote invloeden zijn o.a. Tommy ­Emmanuel, Dream Theater (en nog veel meer…). Naast de gitaar studeert Julio Scheikundige Technologie aan de TU/e in Eindhoven.

Op zevenjarige leeftijd in 2005 startte Julio met gitaarles aan de Zeeuwse Muziekschool in Goes, waar hij les kreeg van Pierre de Nijs. In het begin van 2013 won hij de Zeeland Refinery Cultuurprijs Borsele als ‘aanstormend talent’ en kwam hij in de coverband Fragile, waar hij ervaring opdeed met het spelen in een band. In 2015 nam Julio een CD ‘Almost on the Road’ op, waarop dertien fingerstyle nummers te horen zijn.

Dat muziek schrijven ging door, wat in 2016 leidde tot een EP ‘Verano’ met nog eens drie nummers. Vanaf 2015 speelde Julio voorprogramma’s voor o.a. de Master Guitar Tour en Ray ­Bonneville en in het begin van 2017 trad hij als hoofdact op een podium op samen met Sifra Tempelman in ­PlusEtage in Baarle-Nassau.

Profiel details