fbpx

Carel Kraayenhof

Home / Carel Kraayenhof

Carel Kraayenhof

Bandoneonist, componist en arrangeur

Bandoneonist, componist en arrangeur Carel Kraayenhof (1958) is de meest fascinerende en veelzijdige bandoneonspeler van deze tijd.

Uniek in zijn speelstijl door de grote kennis van de Argentijnse tango, -beroert hij wereldwijd elk publiek met zijn betoverende en integere spel. Door zijn samenwerking met Astor Piazzolla (†1992) in 1987 tijdens de Broadwayshow ‘Tango Apasionado’ en zijn jarenlange persoonlijke band met de geliefde tangomaestro Osvaldo Pugliese (†1995) ontwikkelde hij zich tot één van de meest geliefde bandoneonisten van dit moment.

Eén van zijn hoogtepunten was op 2-2-2002, toen hij tijdens het huwelijk van Z.K.H. Prins Willem-Alexander en H.K.H. Prinses Máxima op hartstochtelijke wijze het gevoelige ‘Adiós Nonino’ van Astor Piazzolla ten gehore bracht.

Naast zijn werk de afgelopen 25 jaar met zijn Sexteto Canyengue, zijn duo met pianist Juan Pablo Dobal en zijn Kraayenhof Tango Ensemble werkte hij ook met grootheden uit de klassieke muziek zoals: Ennio Morricone, Yo-Yo-Ma, de violisten Janine Jansen en Joshua Bell en de celliste Quirine Viersen. Hij is een internationaal graag geziene bandoneonsolist bij de verschillende symfonieorkesten zoals o.a.:

  • het London Symphony Orchestra,
  • Berliner Symphoniker,
  • Orchestre -National de Lyon,
  • Tonkünstler Orchestra (Wenen),
  • Hong Kong Philharmonic Orchestra,
  • Cincinnati Symphony -Orchestra,
  • Sidney Symphony Orchestra,
  • London Philharmonic Orchestra, met STING, e.v.a.

Dat Carel zichzelf niet beperkt tot één muziekstijl bewijst zijn samenwerking met de zangers Dulce Pontes en Sting.

Carel ontving veel onderscheidingen, waaronder in 2003 de Edison Publieks-prijs voor zijn CD ‘Tango Royal’, in 2005 ontving hij van de Argentijnse regering een hoge onderscheiding voor zijn onuitputtelijke inzet voor de Argentijnse tango wereldwijd en op 9 juli 2012 werd hij benoemd tot officier in de orde van Oranje Nassau.

Profiel details