fbpx

Mathieu van Bellen

Home / Mathieu van Bellen

Mathieu van Bellen

Violist

Solist bij Het Zeeuws Orkest is de uit Hulst afkomstige violist Matthieu van Bellen die al vaker bij het orkest te gast was, o.a. met het bekende vioolconcert van Tsjaikowsky.

Mathieu van Bellen begon zijn vioolstudie in België bij Nico Baltussen, en vervolgde zijn opleiding bij Jan Repko aan het Conservatorium van -Amsterdam en Chetham’s School of Music in Manchester. Die opleiding werd hem mogelijk gemaakt door een studiebeurs van De VandenEnde Foundation in -Amsterdam. In London studeerde hij bij Itzhak -Rashkovsky, en in Berlijn aan de Hochschule für Musik bij Ulf Wallin.

Hij was laureaat van onder andere de internationale Yehudi Menuhin Competition en de Wieniawski Competition en in Nederland van het Prinses Christina Concours en het Oskar Back concours. Verder won hij de MBF, RPS Emily -Anderson Prize, de Philharmonia Martin Musical Scholarship Funds Awards en Making Music Awards. Ook kreeg hij de Bach Prize en werd hij String Player of the Year 2008 op de Royal College of Music.

Mathieu gaf concerten in Europa, Azië en in the VS, hij speelde op grote muziekfestivals zoals de Festspiele MV in Duitsland en deed mee aan Kamer-muziek Festivals in heel Europa. Hij deed een aantal radio en televisie optredens, en hij speelde in zalen zoals de Purcell Room in het Southbank Centre, de Royal Festival Hall in London, het Concert-gebouw in Amsterdam, het Tel Aviv Opera House en het Megaron in Athena waar hij speelde met het Nationaal -Orkest van België, het Holland Symphonie Orkest, de Southbank Sinfonia en het Camerata Athena.

Profiel details