Cora Dellebeke

Home / Cora Dellebeke

Cora Dellebeke

Slagwerk

Binnen het Zeeuws Orkest  is Cora(1967) paukenist en voorzitter van de Artistieke Commissie.

De artistieke commissie bepaalt als artistiek geweten van het orkest het programma van de concerten en is verantwoordelijk voor de kwaliteitsbewaking  binnen het Orkest en de Ensembles van het Orkest. Naast een aantal Orkestleden maken de chef-dirigent en de concertmeester deel uit van deze commissie. Om de besluitvorming snel en soepel te laten lopen nemen de voorzitter of secretaris deel aan de commissie vergaderingen en is Cora als voorzitter van deze commissie is lid van het Stichtingsbestuur

In 1975 ben ik lid geworden van de muziekvereniging “ONDA” in Nieuw- en Sint Joosland welke is aangesloten bij de KNFM en uitkomt in de Eerste divisie.

Ik volgde slagwerklessen aan de Zeeuwse Muziekschool bij Jan Anthonisse en behaalde daar de diploma’s A en C.

Hier aansluitend begon ik  in 1984 met de opleiding slagwerk aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en studeerde daar bij Wim Vos, Luuk Nagtegaal en Henk van de Berg.

In 1990 behaalde ik de diploma’s uitvoerend en docerend musicus.

Vier keer nam Cora deel aan het KNFM-Topconcours voor solisten en ensembles, waarvan ik twee keer het kampioenschap behaalde.

Tijdens mijn opleiding aan het conservatorium maakte ik met het Rotterdams Philharmonisch Orkest een wereldtournee naar Amerika, Japan en Korea.

Dankzij dit tournee bleef ik vaste remplaçant en speelde ook vele keren bij het Residentie Orkest en slagwerkgroep Den Haag.

Van 1984 tot 1993 volgde ik pianolessen bij Rien Balkenende en van 1998 tot 2010 speelde Cora euphonium en kreeg lessen van René Passenier.

In het cursusjaar 1994 -1995 volgde Cora met succes de cursus dirigeertechniek van de Bond van Orkestdirigenten bij dhr. J. van der Sijde.

In de jaren ’90 gaf ik slagwerklessen bij muziekvereniging “E.M.M.” – Serooskerke, “Nut en Uitspanning” – Zonnemaire, “Veere’s Genoegen.

Sinds 1991 geef ik slagwerklessen bij muziekvereniging OKK te Westkapelle waar ik tevens een eigen slagwerkgroep leid. Vanaf september 2016 dirigeer ik ook de brassband van OKK.

Sinds 2012 verzorg ik de slagwerklessen bij muziekvereniging Crescendo te Dreischor en leid ik hier het slagwerkensemble Crescbeat.

Vanaf 1986 is Cora lid van het Zeeuws Orkest en bespeelt daar de pauken, tevens speel ik mee in het Zeeuws kamerorkest TY en maak ik deel uit van het Rosewood Marimba Quartet.

Van 2010 tot eind 2012 dirigeerde ik brassband Caecilia uit Vlissingen.

Vanaf 2010 is Cora dirigent van fanfare “ONDA” uit Nieuw- en Sint Joosland en het jeugdkorps van deze vereniging “Jong ONDA”.

In 2012,2013 en 2016 nam ik  deel aan een masterclass directie met Orkest Zuid o.l.v. Jos van de Braak.

In januari 2015 volgde ik een masterclass directie lichte muziek bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine o.l.v. Majoor Peter Kleine Schaars en Joan Reinders.

Vanaf oktober 2010 volg ik  directielessen bij Anno Appelo en is hij tevens mijn mentor/coach.

Cora Dellbeke paukenist
Profiel details