fbpx

Marco van Dulmen

Klarinet

Marco van Dulmen (1964) is sinds 1989 1klarinettist .

Ik ben Marco van Dulmen, sinds 1989 speel ik met heel veel plezier 1e klarinet in het Zeeuws Orkest. Na mijn studie werd ik gevraagd om voor iemand tijdelijk in te vallen maar het werd uiteindelijk een vaste verbinding. In al de jaren die volgden heb ik altijd genoten van de goede sfeer tussen de musici onderling, de kwaliteit van het orkest, de dirigenten en de solisten. In 2000 heb ik als solist het klarinetconcert van Mozart met het orkest mogen spelen en in 2006 was ik met drie andere blazers de solist in Mozarts Symfonie Concertante. Ook denk ik nog met veel plezier terug aan mijn solo-optreden in 2010 in het Concertino voor klarinet en fagot van Richard Strauss. Ik maak al 16 jaar deel uit van de Artistieke Commissie en ik heb ook 4 jaar deel uitgemaakt van het bestuur van het orkest.

Ik ben in 1964 in ’s-Hertogenbosch geboren waar ik tot mijn 27e heb gewoond. Ik ben getrouwd met Gertrude, van beroep Personeelsfunctionaris en amateur-fagottiste en we hebben samen twee dochters die inmiddels van de middelbare school af zijn en zijn gaan studeren. Mijn oudste dochter heeft ‘International Business and Languages’ gestudeerd en woont en werkt inmiddels in Hamburg. Mijn jongste dochter studeert Geneeskunde in Maastricht. Mijn dochters spelen ieder een instrument, dwarsfluit en basklarinet, maar daar zijn ze op dit moment niet meer actief mee bezig.

We verhuisden in 1992 naar Veldhoven om dichterbij bij mijn werk, de Veldhovense muziekschool te gaan wonen. Lang hebben we daar niet gewoond, slechts zo’n 2 jaar want we hadden besloten om in Deurne te gaan wonen omdat we daar een mooi en ook betaalbaar huis konden kopen.

Ik heb klarinet en harmonie-fanfare directie gestudeerd in de jaren ’80 aan het conservatorium in Tilburg. Ik behaalde daar mijn Docerend Musicus diploma, mijn Uitvoerend Musicus diploma en mijn Praktijk Diploma Hafa-directie. Van 1993 tot 1995 heb ik nog Orkestdirectie gestudeerd aan het Lemmeninstituut in Leuven en behaalde ik ook het diploma.

Als jongetje van 10 werd ik in mijn woonplaats lid van de Orthense harmonie. Ruim 37 jaar ben ik daar lid van geweest en een half jaar na mijn studie werd ik dirigent van dat orkest. In 2012 nam ik afscheid na een dirigentschap van maar liefst 22 jaar. We hebben met dat orkest in al die jaren mooie concertreizen gemaakt naar o.a. Hongarije, Italië en Polen. Inmiddels ben ik dirigent van het harmonieorkest in Rosmalen en van het seniorenorkest VTO in mijn woonplaats Deurne.

Als sinds 1990 werk ik als klarinetdocent op muziekschool Art4U in Veldhoven. Sedert 2008 ben ik daar ook werkzaam als Coördinator Amateurkunst en sedert 2016 maak ik onderdeel uit van het MT van de school. Daarna geef ik al meer dan 30 jaar les aan de klarinetleerlingen van het harmonieorkest in Aarle-Rixtel, vlakbij mijn woonplaats Deurne.

Mijn werkzame leven is dus een combinatie van klarinet spelen, dirigeren, lesgeven en management. Een mooie mix!

 

Profiel details