fbpx

Wietske Lelie- Haarsma

Home / Wietske Lelie- Haarsma

Wietske Lelie- Haarsma

Cello

Celliste Wietske Haarsma, (1942) is al 30 jaar amateur orkest lid van het Zeeuws orkest en tevens orkest-secretaris. In deze rol verzorgt zij de orkestorganisatie en communicatie binnen het orkest.

Ik ben geboren in Warmond. Op mijn 14e kreeg ik mijn eerste cello les. Mijn ouders vonden met al twee pianospelende zussen dat ik maar een ander instrument moest kiezen. Getingel genoeg. Het werd bij toeval de cello. Na gymnasium in Leiden volgde de opleiding oefentherapie Cesar in Utrecht. Ik startte een praktijk in Middelburg, met Zeeuwse ouders niet zo’n gekke keuze.

Ik kwam al snel in het orkest, toen nog Vereniging van Instrumentale muziek geheten. Het orkest bestond toen grotendeels uit amateurs.

Na 10 jaar kriebelde het van huis uit meegekregen ondernemersbloed, ik ging terug ging naar Oegstgeest om in Leiden een zaak in stoffen en handwerkartikelen te beginnen. Ik werd lid van de Rijnlandse Orkest Vereniging. Na weer 10 jaar volgde een nieuwe fase. Door ziekte van een broer deed mijn vader een beroep op mij. Ik nam de leiding van de zeilschepen-werf over. Na een paar jaar stond ik weer voor een keus. Ik volgde mijn hart, verhuisde terug naar Middelburg en trouwde met Sal Lelie. Ik nam mijn oude beroep weer op. En ook ging ik weer terug naar mijn andere liefde: Het Zeeuws Orkest. Het orkest heeft een spectaculaire ontwikkeling doorgemaakt en speelt op hoog niveau. Ik ben graag bestuurlijk actief. In mijn eerste periode in het orkest, alsmede in de Rijnlandse, en weer terug in Het Zeeuws Orkest ben ik bestuurlijk actief geweest.  Nu ben ik Orkestsecretaris en kan ik mij uitleven in het regelen van alle uiteenlopende zaken die met het orkest te maken hebben. Het is een groot voorrecht om als amateur in een orkest van zo’n hoog niveau mee te kunnen spelen. Iedereen, zowel beroeps als amateur speelt voor zijn/haar plezier, dat maakt dit orkest zo bijzonder. Het orkest voelt voor mij als één grote familie.

Cellisten-sectie

 

Profiel details