fbpx

Greetje Buijtendijk

Cello

Het leven met muziek is mij met de paplepel ingegoten.

Mijn moeder was een heel goede pianiste en mijn vader speelde viool (beiden amateur). Ik ben de op een na oudste van een groot gezin ( 8 broers en 3 zusjes).

 

Het was vanzelfsprekend dat we allemaal de kans kregen om een instrument te leren spelen. Onze keuzes waren heel verschillend: piano, viool, klarinet, hobo, trompet en ik koos voor de cello vanwege de prachtige diepe klank. Het studeren thuis was vaak lastig, omdat in iedere hoek van de kamer wel een broer of zus een lesje aan het oefenen was. Regelmatig en met veel plezier musiceerden we samen als duo, trio, kwartet en ook in grotere bezettingen (bv. op bezoek bij Papa Haydn, de Kalief van Bagdad etc.) Verder speelde ik ook in het schoolorkest en het muziekschoolensemble.

Ik ben jong getrouwd, op 26 jarige leeftijd had ik 4 kinderen. Toen onze jongste 10 jaar was ben ik begonnen met mijn professionele opleiding. Voor mijn 40e haalde ik mijn diploma docerend musicus. Een paar jaar later slaagde ik voor uitvoerend musicus.

Waar ik ook woonde, ik zocht altijd mogelijkheden om samen muziek te maken. Ook toen we in Middelburg terecht kwamen. Ik ben meteen mee gaan spelen in Het Zeeuws Orkest, nu 33 jaar geleden. Met leden van het orkest vormden we jarenlang een vast strijkkwartet en verzorgden we tot vorig jaar schoolconcertjes.

Ik ben een gelukkig mens, door de muziek houd ik contacten en heb daardoor leuke mensen om me heen. Ik geef nog met veel plezier les, de leerlingen komen hier graag. Het spelen in het Zeeuws Orkest is voor mij een bron van vreugde.

Profiel details