Wij zoeken nog mannen stemmen Bas en Tenor….. doe mee!!! MANNEN GRATIS

Aan alle zangbeoefenaars in Zeeland,

Het Zeeuws Orkest is er voor alle inwoners van Zeeland en met projecten proberen we zoveel mogelijk mensen bij het orkest te betrekken. Deze zomer nemen wij een initiatief om samen met zoveel mogelijk zangers een concert te geven. Bij succes hebben wij het vaste voornemen hier een traditie van te maken.

In 2019, op 27 juni in Brouwershaven, 28 juni in Aardenburg en 29 juni in Veere, speelt Het Zeeuws Orkest samen met het Vocaal Ensemble Musica Cordis uit Goes een prachtig programma

  1. Poulenc Gloria
  2. Schmitt La tragédie de Salomé (voor orkest)
  3. Mahler Wir geniessen die himmlischen Freuden (uit Mahler IV)
  4. Mendelssohn-Bartholdy Psalm 42 (Wie der Hirsch schreit)

Soliste: Anneke Luyten, sopraan
Chef-dirigent: Ivan Meylemans

 

Wilt u optreden samen met Het Zeeuws Orkest… dan kan dat

  • De scratch wordt georganiseerd in Veere.
  • Het programma voor de scratchzangers bestaat uit: Het openingskoor ‘Gloria’ en het vierde deel, ‘Domine Fili unigenite’, van het Gloria van Poulenc én het slotkoor uit Psalm 42 van Mendelssohn-Bartholdy .
  • Bladmuziek wordt per mail als PDF verstuurd. De koorpartijen zijn als oefenbestanden per stem op internet te vinden
  • Aan het eind van de middag repeteert u samen met Het Zeeuws Orkest o.l.v. chef-dirigent Ivan Meylemans. Hierbij zijn uw vrienden, familie en alle andere belangstellenden van harte welkom om tot slot het resultaat van alle inspanningen in een miniconcert te beluisteren.

Mannen gratis!!!!

Kosten inschrijven

De inschrijving bedraagt € 25 per zanger (met een maximum per koor van € 250). Maar omdat de mannen stemmen zo schaars zijn, worden zij in de watten gelegd en hoeven de inschrijving niet te betalen
U krijgt een 2 uur durende koorrepetitie op de dag zelf door de bekende Zeeuwse muziekpedagoog Rob van der Meule.
Van der Meule heeft veel ervaring in de klassieke zang, o.a. met workshops voor de Mattheus-Passion.

Wilt u vervolgens het gehele concert van Het Zeeuws Orkest met Musica Cordis en de sopraan Anneke Luyten horen en ontspannen genieten van de stukken waar u zo hard aan gewerkt heeft?  De toegangsprijs voor het concert is € 28,00. Voor u als deelnemer aan de scratch én concert geldt een arrangementsprijs van € 45,00.

Programma Veere, Grote Kerk

15.30 – 17.30 u koorrepetitie o.l.v. Rob vd Meule.
17.45 – 18.45 u  Gratis voor publiek toegankelijke miniconcertje van scratchkoor met Zeeuws Orkest, inclusief het samen instuderen (slotkoor Mendelssohn en  Poulenc Gloria+Domine Fili unigenite)
20.15. Concert Het Zeeuws Orkest met Musica Cordis

Inschrijven

U kunt zich opgeven voor de Scratch op Zaterdag 29 juni in Veere.