fbpx


Voorjaarsconcerten 2023
met de Russische violiste Maria Milstein
18 maart Goes – 20:00 uur

Home / Voorjaarsconcerten 2023met de Russische violiste Maria Milstein 18 maart Goes – 20:00 uur

Voorjaarsconcert
met de Russische violiste Maria Milstein
18 maart, Goes, 20:00 uur

*****

€ 28,00

Kaartjes kopen via zeelandtheater: koop hier uw kaarten

Een prachtig programma voor strijkorkest met werken van Beethoven, Mendelssohn en Schubert.

Chef-dirigent: Ivan Meylemans
Solisten: Maria Milstein (viool)
Lokatie: Theater de Mythe in Goes
Datum: zaterdag 18 maart, 20:00 uur


Programma:

Beethoven, ouverture Corolian
Mendelssohn, vioolconcert, solist Maria Milstein
Schubert, symfonie nr. 8, Unvollendete

Kaartjes kopen:

Kaartjes kopen via zeelandtheater: koop hier uw kaarten


Maria Milstein:

Maria Milstein, geboren in Moskou in een familie van musici, studeerde in Amsterdam bij Ilya Grubert, in Londen bij David Takeno en in de Muziekkapel Koningin Elisabeth in Waterloo (België) bij Augustin Dumay. Maria is prijswinnaar van grote internationale concoursen. Ze trad op als soliste met o.a. het Radio Filharmonisch Orkest en Amsterdam Sinfonietta, en werkte samen met dirigenten als Vasily Petrenko, Giancarlo Guerrero, Michel Tabachnik, Jean-Jacques Kantorow, Christian Arming en Reinbert de Leeuw.

Als fervent kamermusicus vormt Maria samen met haar het succesvolle Van Baerle Trio pianist Hannes Minnaar en cellist Gideon den Herder, een van de toonaangevende trio’s van haar generatie. Het Trio bracht al twee cd’s uit, beide geprezen in de internationale pers, en neemt momenteel het volledige werk voor pianotrio op van Beethoven voor Challenge Records.

Maria’s eigen debuut-cd « Sounds of War », opgenomen met pianiste Hanna Shybayeva en met sonates van Poulenc, Janáček en Prokofiev werd rijkelijk ontvangen met recensies in de internationale pers. Met deze cd won zij de Edison Klassiekprijs 2015 in de categorie “beste kamermuziekalbum”. In oktober 2017 is haar tweede album “La Sonate de Vinteuil”, opgenomen met haar zus en pianiste Nathalia Milstein. Deze werd door de Nederlandse pers uitgeroepen tot “beste cd van 2017”.

Maria speelt op een viool van Michel Angelo Bergonzi (Cremona, ca. 1750), in bruikleen van de Stichting Nederlandse Muziekinstrumenten, en is docent aan het Conservatorium van Amsterdam.


Het voorjaarsconcert wordt ook door Het Zeeuws Orkest gespeeld in: