fbpx

Sander Teepen

Gast dirigent

Al snel werd Sander gegrepen door het dirigeren. Hij volgde directielessen bij o.a. Jan Stulen, Otto Tausk en Jac van Steen. Directie masterclasses volgde hij bij Jorma Panula, Paavo Jarvi, Neeme Jarvi en Leonid Grin.Sander Teepen komt uit een muzikale familie.

Geboren in Deurne (1981) begon Teepen op 8-jarige leeftijd met hobospelen. Hij studeerde aan het Fontys conservatorium bij Herman Vincken. Als hoboïst remplaceerde hij bij o.a. Het Residentie Orkest, Philharmonie Zuidnederland, Het Gelders Orkest, Het Brabants Orkest en Het Limburgs Symfonieorkest. Daarnaast is hij verbonden aan het Anemos Arts Ensemble, bestaande uit musici van Philharmonie Zuidnederland.

“Naast zijn technische talent als dirigent is het ook nog zo dat hij grote empathie heeft voor mensen om hem heen. Stelt mensen gerust en heeft een tomeloze energie en positiviteit.” 

André Heuvelman, solo-trompettist Rotterdam Philharmonisch Orkest

“In de projecten waar ik optrad werkte Sanders tomeloze energie en humor zeer inspirerend. Daarnaast is het altijd een geweldig gevoel voor een solist, wanneer je ervaart dat een dirigent dusdanige technische en muzikale kwaliteiten heeft dat je, bijna letterlijk, kunt doen wat je wilt.”

Perry Hoogendijk, solo-tubaïst Koninklijk Concertgebouworkest

Sinds 2012 nam Sander met diverse podiumprijzen deel aan verschillende dirigentenwedstrijden.
Zo won hij in 2012 de dirigentenwedstrijd bij het MAV Symfonisch Orkest in Budapest, in 2013 de juryprijs bij de Blue Danube Opera dirigentenwedstrijd, in 2014 de ‘George Enescu Philharmonic orchestra prize’ bij de Jeunesses Musicales Boekarest dirigentenwedstrijd en in 2015 werd hij tweede bij de Blue Danube Opera dirigentenwedstrijd. Dit leidde tot diverse samenwerkingen in binnen- en buitenland. Zo dirigeerde hij operahuizen in Ostrava en Stara Zagora en was hij gastdirigent bij het Moldova Philharmonic Orchestra in Iași en het Banatul Philharmonic Orchestra in Timișoara. In 2017 maakte hij als dirigent zijn succesvolle debuut bij het Residentie Orkest, het Metropole Orkest, Het Gelders Orkest en het Noord Nederlands Orkest.

In 2018 zal hij zijn debuut maken bij Philharmonie Zuidnederland, de Nederlandse Reisopera (Der fliegende Holländer) en zal hij een vervolg geven aan zijn gastdirecties bij het Residentie Orkest, het Moldova Philharmonic Orchestra, het Banatul Philharmonic Orchestra en het operahuis Divadlo Antonina Dvoraka Ostrava (Lady MacBeth of Mtsensk).

Profiel details