fbpx

Marcus Vliegen

Concertmeester

Al vroeg kwam ik in aanraking met muziek. Elke dag werd er bij ons thuis blokfluit les gegeven en toen ik 3 jaar oud was begon ik zelf ook met blokfluit spelen.

Gelukkig waren de leerboekjes toen ik 7 jaar oud was uit en mocht ik beginnen met viool spelen. Na van verschillende leraren les te hebben gehad kwam ik op het conservatorium terecht bij Jan Repko. Hij liet me hard werken, inspireerde me en in die periode studeerde ik me te pletter. Ik was jaarlijks op de zomercursus van Jan Repko in de Belgische Ardennen te vinden. Ging op zomercursus naar Californië en naar Lake District. Ook was ik in die periode Concertmeester bij het studentenorkest van Leiden CM en toerde ik met het Nationaal Jeugd Orkest. Mijn masteropleiding viool heb ik gedaan bij Keiko Wataya. In die periode speelde ik in verschillende ensembles van Groningen tot Maastricht en kwam ik ook af en toe bij het Gelders Orkest.

Na afgestudeerd te zijn begon ik ook steeds meer van het lesgeven te genieten aan het jonge kind en kwam ik via de Vrije Muziekschool te Haarlem, het Koorenhuis te Den Haag en al de vele zolder en achterkamertjes waar ik privéles had uiteindelijk in mijn eigen muziekstudio terecht. Daar kan ik nu op een ideale plek lesgeven aan leerlingen die van heinde en ver daarnaartoe komen. En zo’n studio is ook handig als je ’s nachts nog eens wat moet instuderen en je gezin wil slapen. Sinds 2006 ben ik als dirigent verbonden aan het Symfonie Orkest Bloembollenstreek en sinds 2009 ben ik concertmeester bij Het Zeeuws Orkest. Als concertmeester is het ook mijn taak om de amateurmusici goed voor te bereiden op de projecten. Mijn ervaring als dirigent helpt me ook om af en toe strijkersrepetities te leiden.

Enkele hoogtepunten uit mijn afgelopen jaren:

  • Theater-tour met Hans Liberg door Nederlandse en Duitse Theaters.
  • Meespelen in de Ziggo-dome en het Gelredome tijdens de Symfonica in Rosso-concerten van Lional Richie, Diana Ross, Anouk, Doe Maar, Marco Borsato en Simply Red.
  • Samenwerking met alle grote solisten die met Het Zeeuws Orkest de afgelopen jaren hebben gewerkt zoals Hannes Minnaar, Wibi Soerjadi, Karin Bloemen en ga zo maar door.
Profiel details