fbpx

Luc Rothheut (overleden 26 nov 2019)

Viool

Luc Rothheut is tot onze verslagenheid op 26 nov 2019 omgekomen bij een noodlottig verkeersongeval.

Violist Luc Rothheut, geboren en getogen in België, dus zuiderbuur, en echte altviolist sinds 1968. Hij vindt vooral het Zeeuws Orkest, het gezelligste orkest van Nederland en speelt er al 19 jaar

Mijn vader wilde graag violist worden, maar mocht niet van zijn vader….dus het instrument maar in de handjes van zijn zoon gepropt…. Veel van mijn vaders ambitie heeft mij verder gedreven!

Er zijn zo veel muziekstukken met verhalen en herinneringen. Ik kan niet er niet één specifiek noemen.

Een musicus die ik enorm bewonder is Aleksey Igudesman, viool en humor zijn een fantastische combinatie!

Ik heb ook optredens gedaan met Barry White (1991) en Dionne Warrick (1992). Dat is  eens iets anders dan klassiek… dat vond ik  enorm spannend.

Ik ben terecht gekomen bij het Zeeuws Orkest via een vroegere collega altviolist. Hij  vroeg me om eens ‘te vervangen’ en ik  ben gebleven…het is te gezellig!

Buiten het Zeeuws Orkest, heb ik ook een part-time job in de noodcentrale van België (VAB= ANWB van België) als cursusontwerper en lesgever over basis autotechnieken voor de mensen aan de telefoon. En ben ook ICT-Coördinator op de school van mijn vrouw.

Als professioneel musicus speel ik ook ,eveneens altviool natuurlijk, in een nieuw orkest in Herentals (B), het “Herentals symphonic Orkest”. Afgekort: HSO.

Het Zeeuws Orkest afgekort: HZO.

Moet dus goed lezen in mijn agenda welk orkest repetitie heeft: HSO of HZO…

Het Zeeuws Orkest is het gezelligste orkest van Nederland, ik kijk al 19 jaar elke keer uit naar repetities en concerten!

Profiel details