fbpx

Jana Suilen

Hoorn

Jana Suilen (1984) Eerste hoornist over haar instrument: “De hoorn kan heel veel verschillende klankkleuren maken.”

Op tienjarige leeftijd begon ik met hoornspelen. De mooie klank van de hoorn sprak mij meteen heel erg aan. 

Ik was gedreven dit bijzondere instrument helemaal te beheersen en ging na de middelbare school studeren aan het Conservatorium in Tilburg.

Later studeerde ik nog aan de conservatoria in Den Haag en Hannover (Duitsland). Ik had hier les van de Nederlandse hoornist Herman Jeurissen en de uit Finland afkomstige hoornist Markus Maskuniitty. Naast mijn studie volgde ik ook verschillende masterclasses in binnen- en buitenland bij verschillende gerenommeerde hoornisten.

Zowel tijdens als na mijn studie speelde ik als remplaçant mee bij verschillende professionele orkesten in Nederland. Ook speelde ik een aantal keer mee in het Nationaal Jeugd Orkest en maakte ik deel uit van het JongNBE. Sinds 2003 speel ik mee in het Zeeuws Orkest, daarnaast speel ik sinds kort mee in het Zeeuws Blaaskwintet.

Mijn plezier en ervaring in het hoornspelen geef ik graag door aan anderen. Ik geef hoornles bij de Muziekacademie in Den Haag en bij BplusC in Leiden.

Wil je meer weten? Neem dan een kijkje op mijn website: www.janasuilen.nl

citaat: 

“De hoorn klinkt prachtig samen met strijkinstrumenten, maar ook heel mooi met houten blaasinstrumenten en andere koperen blaasinstrumenten.Veel componisten hebben zich laten inspireren door de mooie, warme klank van de hoorn. De componist Robert Schumann noemde de hoorn dan ook niet voor niets ‘de ziel van het orkest’!

Het is een voorrecht bij het Zeeuws Orkest zoveel mooie orkestwerken te mogen spelen, samen met geweldige collega’s en voor een fantastisch publiek!”

Profiel details