fbpx

Inez Flameling

Cello

Celliste Inez Flameling (1968) is ook Universitair docent Ecologie en Mariene Biologie bij het University College Roosevelt  en bestuurslid bij de Zeeuwse Milieufederatie.

Een “jammerplank”. Zo noemde mijn grote broer mijn cello toen ik op mijn negende voor het eerst cello-les kreeg op de muziekschool in Zierikzee. Hij had natuurlijk gelijk; voor de omgeving is het geen feest als iemand voor het eerst een strijkinstrument in handen krijgt.

Gelukkig klinkt een cello al snel veel leuker als je samenspeelt, en dat gebeurde veel op de Zeeuwse muziekschool. Op mijn eerste voorspeelmiddag moest ik “Joy to the World’ spelen samen met een andere leerling. We waren zo zenuwachtig dat we spontaan de slappe lach kregen midden in het stuk. Maar alles went. Via diverse strijkers-ensembles kwam ik op mijn twaalfde in het Zeeuws jeugdorkest waar ik tot mijn eindexamen met veel plezier in heb gespeeld. Ook tijdens mijn studie “Mariene Biologie” heb ik altijd muziek gemaakt.

Ik ben veel verhuisd en heb voor mijn werk op allerlei plekken gewoond. En overal was de cello een geweldige manier om mensen te ontmoeten en samen heerlijk muziek te maken. Muziek verbroedert en brengt mensen samen. Eigenlijk zou er een wereldmuziektop moeten komen waar alle wereldleiders hun muziekinstrument meebrengen en samen een variant op “ode an die Freude” ten gehore brengen.

Mijn grootste passie is de mariene biologie. Ik heb een duikbedrijf gehad waarmee ik duik- en mariene biologiecursussen aanbood, en bij Rijkswaterstaat gewerkt in het waterbeheer. Momenteel werk ik als universitair docent ecologie en mariene biologie bij het University College Roosevelt in Middelburg en ben daarnaast bestuurslid bij de Zeeuwse Milieufederatie. We moeten zuinig zijn op onze natuur en omgeving; dat is mijn grootste drijfveer in het leven. Maar muziek is een heel belangrijke tweede passie en ik ben heel blij dat ik, op mijn “jammerplank”, mee kan spelen in het fantastische Zeeuws Orkest. Met een fantastische dirigent, geweldige solisten en gedreven musici.

Profiel details