fbpx

Caroline Jaquet

Viool

Caroline Jaquet is violist en voorzitter van de Adviesraad van het Zeeuws Orkest. De adviesraad heeft een statutaire adviesfunctie aan het bestuur.

ik ben geboren in Spijkenisse en woon sinds mijn achtste in Zeeland. Pas toen ik 15 jaar oud was, ben ik begonnen met vioolspelen. Kort daarvoor was ik met mijn moeder de zolder aan het opruimen, toen wij de viool van mijn overgrootvader tegenkwamen. Ik was op slag verliefd: dit wilde ik ook! Ik ben van kleins af aan in contact gekomen met muziek en stond als driejarige al naast de piano waar mijn moeder op speelde en zij heeft mij ook muziek leren lezen. Later speelden wij quatre-mains. Dit was heerlijk, maar aan de viool heb ik mijn hart verloren.

Toen ik drie jaar vioolles had gehad, ging ik studeren in Tilburg en kwam ik niet meer aan spelen toe. Nadat ik terug was in Zeeland, heb ik nog een paar jaar les genomen. Op een mooie dag zei mijn leraar: Volgens mij ben jij klaar voor Het Zeeuws Orkest. Ik heb begin 1992 (samen met Anja) mogen voorspelen en tot mijn grote blijdschap mocht ik blijven. Sinds de oprichting van de Adviesraad, de medezeggenschapsraad van Het Zeeuws Orkest, ben ik hier voorzitter van.
Inmiddels speel ik niet meer op de viool van mijn overgrootvader, maar heb ik een mooie Boheemse viool uit 1925, die warm en rond klinkt en voor mij lijkt te zijn gemaakt.

In het dagelijks leven ben ik projectsecretaresse en heb aan een aantal heel mooie projecten mogen werken, waaronder de Westerscheldetunnel en de Sloecentrale. Op dit moment werk ik bij DNWG, het Zeeuwse netwerkbedrijf.
Projectmatig werken is voor mij de beste manier van werken; met zijn allen werk je aan hetzelfde doel en dat is een mooi project opleveren. Hetzelfde doen wij in Het Zeeuws Orkest. Ieder project is weer leuk en boeiend! En het team – de musici – is een geweldige groep mensen, die mensen zijn na 26 jaar een beetje familie geworden.
Meespelen in dit geweldige orkest is een verrijking van mijn leven. Ik zou het niet willen missen en hoop nog jaren vele bezoekers een mooie avond of middag muziek te mogen bezorgen.

Profiel details