fbpx

Nieuws

Home / Nieuws

Abonneer je op de Podcastkanaal van het Zeeuws Orkest

ABONNEER NU OP DEZE PODCAST VIA UW FAVORIETE PODCAST KANAAL _________________________________________________________________________ SPOTIFY    https://open.spotify.com/show/0QOtksHVBvhYR4NWLLlFDx APPLE-PODCAST    https://podcasts.apple.com/nl/podcast/zeeuws-orkest/id1561231742 GOOGLE PODCAST  https://podcastsmanager.google.com/show?show=show:EZEqSx01y-GW7BocurlkZg   PODBEAN ...

Durf zorgt voor indrukwekkend concert

Durf zorgt voor indrukwekkend concert

De overheid preekt over originaliteit, vernieuwing en grensverleggende uitvoeringen en knijpt de subsidiestroom af. De kunstenaars zoeken naar nieuwe wegen en brengen soms verbluffend gedurfde uitvoeringen. Het Zeeuws Orkest (HZO) speelt op deze situatie in. Het is een uitdaging, maar de musici gingen die uitdaging aan.

Violiste Rosanne Philippens sprankelt

Violiste Rosanne Philippens sprankelt

Rosanne Philippens speelde de ‘Poème voor viool en orkest’ van Chausson met volle overgave, zwoel en erg melancholisch. De bijna improvisatiemomenten van de violiste waren overtuigend en het orkest begeleidde sfeervol. In ‘Introduction et rondo capriccioso’ van Saint-Saëns mocht ze alle virtuoze registers opentrekken. Trapezewerk dat met bravoure werd gepresenteerd.