Nieuws en evenementen

Home / Nieuws en evenementen

Verschillende klassieke muziekgezelschappen, podia en festivals in Zeeland hebben met ondersteuning van de Provincie het initiatief genomen voor een tijdschrift met thema Klassieke Muziek in Zeeland en alles wat daar mee te maken heeft. Het is een hoogwaardig tijdschrift voor liefhebbers met veel achtergrond, human interest, agenda’s en life style. Het Zeeuws Orkest is als uitdrager van de klassieke muziek in Zeeland een belangrijke trekker van dit project

Donderdagavond 28 juni 2018

De Stichting Renesse heeft in het verleden een belangrijke rol gespeeld bij de opstart van Concert at Sea. Een evenement dat nu niet meer weg te denken is uit het Zeeuwse Cultuurlandschap. Dit jaar doet de Stichting Renesse er een schepje bovenop, door het initiatief te nemen voor een uitbreiding van Concert at Sea naar de donderdagavond. De donderdagavond is een cadeau voor de bevolking van Schouwen-Duiveland die allemaal een enorme korting krijgen op de kaarten voor deze avond.

Verrassend is in onze najaar cyclus een stuk van Zeeuwse bodem. Samen met het Festival van Zeeuws Vlaanderen brengt Het Zeeuws Orkest een bewerking van the Wall van Pink Floyd. De bewerking is van de Zeeuwse componist Douwe Eisenga. Een uniek en verrassend project dat u niet mag missen. De uitdaging van deze muziek in de industriële omgeving is in ieder geval spannend, verrassend en overweldigend.