Kinderen spelen met Het Zeeuws Orkest

Kinderen spelen met Het Zeeuws Orkest

(Groot-) Ouder-kind concert
Vond plaats op Zaterdag 02-03-2019 – Zeeuwse Concertzaal

Hebt u dit concert bezocht, dan stellen wij een beoordeling hieronder aan de pagina heel er prijs.

Ouders kunnen de foto’s van dit evenement bekijken, via een met wachtwoord beveiligde pagina klik hier . Wij verzoeken u, indien nodig voor 15 maart te reageren op foto’s die verwijderd moeten worden, daarna worden de foto’s gepubliceerd

Ga je mee…. op avontuur in de wereld van klassieke muziek.

Heb jij al eens op een instrument gespeeld?
Weet jij hoe groot een fagot is of heb je wel eens aan de snaar van een contrabas gevoeld?
Wat gebeurt er als je eraan trekt of over strijkt.
Heb jij weleens op een trompet geblazen. En …Kun jij er geluid uit krijgen?

Het verhaal.
Ruud is een beetje verliefd op Lieke met de viool. Wat komen er prachtige klanken als zij over de snaren strijkt. Hij raakt helemaal in extase. Maar dan plotseling speelt het hele orkest een deeltje van  “Nacht op kale berg”.  Oei dat lijkt wel een nachtmerrie. En wat is eigenlijk een nachtmerrie? De muziek vertolkt de enge droom van Ruud. Hij loopt nu in een groot donker bos met spinnenwebben en vleermuizen. De muziek laat je de emotie voelen en het wordt steeds spannender en Ruud stapt verder op de klanken van de bas en de grote trom. Hij kijkt elke keer om, komt er wat achter hem aan? Hij zet het op een rennen, maar dan valt hij en wordt met een schok wakker en ligt op een zonnige open plek aan de voeten van Lieke. De prachtige klanken uit de viool van lieve Lieke klinken weer op. De nachtmerrie is voorbij en hij heeft haar teruggevonden. Ze zwijmelen als een verliefd stel en lopen op de muziek weg, net als uit de film.  En de kinderen gaan er achteraan.

Op weg naar “De instrumentenparade”. Alle instrumenten zijn er. Probeer het zelf maar eens. Al die klankkleuren, iedere instrument kent zijn eigen trucjes. Probeer het maar. Geef maar eens een klap op de grote trom. En het feest is compleet, want ieder kind houdt van muziek. En een orkest kan samen zulke bijzondere klanken maken. En voor thuis krijgt ieder kind een verrassing mee. Kom je ook. Boek een kaartje voor 6 Euro op www.zeeuwsorkest.nl  (ouders en grootouders gratis).